(1225) Surplus Fal / L1A1 / STG-58 Kolf sleutel

Artikel 9 van 27
€ 35,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

 

FN-Fal / L1A1 Kolfsleutel

Deze tool is het standaard wapenherstellers-gereedschap voor het verwijderen en terugplaatsen van de terugslagveren van de 7.62 mm FN-FAL en L1-serie SLR -geweren met vaste kolf. Dit gereedschap is ook nodig om de kolf (zowel houten als plastic) te verwijderen van het geweer.

Gebruik:

Het gereedschap bestaat uit een stalen lichaam met een schroevendraaieruiteinde dat de moer van de retourveerbuis aangrijpt om het los of vast te maken. Het lichaam van het gereedschap bevat ook een lange stalen staaf die door het gat aan de achterkant van de moer gaat en fungeert als een geleide staaf voor de veren wanneer ze worden verwijderd of teruggeplaatst in de veerbuis. Het draaien van de sleutel wordt bereikt door de 'T'-handgreep die door het lichaam van het gereedschap is bevestigd.

Let op!
Het is mogelijk om de moer van de terugstelveer te verwijderen met een grote platte schroevendraaier, maar als de laatste draadgang eenmaal is losgedraaid, is het onder controle houden van de terugslagveer bijna onmogelijk, en zelfs ronduit gevaarlijk! Ook het proberen om de terugslagveer onder controle te houden bij het terugplaatsen terwijl je de moer (die een zeer fijne draad heeft) uitlijnt is zonder dit gereedschap is onbegonnen werk en zelfs zeer gevaarlijk, als de veer en moer losschiet dan is er een grote kans op schade en verwondingen.

Het is daarom zeer belangrijk om alleen dit speciaal gereedschap te gebruiken bij het vervangen van de terugslagveer en het verwijderen van de kolf.

 

© 2009 - 2024 Schietsportspullen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel